Silikal Golv
Plastmassagolvet som klarar av tuffa tag


Materialtillverkaren Silikal® har tillverkat golvprodukter baserade på akrylplast (MMA = Metylmetakrylat) sedan 1951 och är en väletablerad och erkänd tillverkare för byggföretag, golventreprenörer och golvkunder i hela världen. Miljontals kvadratmeter akrylgolv från Silikal används idag framgångsrikt över hela världen inom de flesta branscher.

Det är värt att tänka efter när du väljer golv till miljöer som slits hårt. Golvet påverkar din vardag på jobbet mer än du kanske anar. Oavsett vilken verksamhet du har så är golvet viktigt för effektiviteten, säkerheten och arbetsmiljön i företaget. Välj ett plastmassagolv från Silikal® – ett slitstarkt golv, som är lätt att städa och som dessutom håller sig snyggt och fräscht i åratal. Vi hjälper dig att välja rätt golv utifrån er verksamhet.

Silikal plastmassagolv är lätt att tillämpa på betong, cementavjämning och delvis på asfaltsunderlag. Torkning (polymerisation) initieras genom tillsats av ett härdande pulver.

Golv som lagts med Silikal plastmassa når full styrka, mekanisk och kemisk resistens efter bara en till två timmar, en enorm fördel både vid nyproduktion och vid reparation av äldre golv eftersom verksamheten inte behöver bli stillastående en längre period i väntan på härdning av golvbeläggningen. Beläggningen binds permanent till betongen och visar en utmärkt beständighet mot frost och är lätt att laga även vid temperaturer under 0°C.

Silikal plastmassagolv har använts framgångsrikt både strukturellt och i anläggningsprojekt i praktiskt taget alla branscher. Det är inte bara på industrigolv eller andra exponerade betongytor som denna typ av golv används, även prefabricerade betongkomponenter, på vägar och motorvägar, i tunnlar och på broar, flygplatser inklusive start och landningsbanor, på trottoarkanter, järnvägsstationer och en mängd andra platser ni kanske inte skulle förvänta er att se detta golvsystem.


Så många fördelar


10 starka skäl att välja ett plastmassagolv från Silikal


 • Hygieniskt och lättstädat

  Ger en absolut tät, homogen yta utan skarvar. Lätt att hålla rent. Resistent mot syror, lut, fetter, oljor, salter och andra aggressiva ämnen.

 • Säkert och halkfritt

  Ger en halksäker och behaglig yta att gå på, även i oljiga och våta utrymmen samt kyliga miljöer.

 • Extremt slitstarkt och tåligt

  Utformat för att tåla tuffa tag i miljöer med hårt slitage. Passar i tung och lättare industri, i storkök, butiker, lager och andra lokaler med höga krav och tung belastning. Klarar tryck upp till 100 N/mm2.

 • Snabbt att lägga – härdar på en timme

  Kort härdningstid. Silikal plastmassagolv når full styrka på bara en timme. Det innebär väldigt korta eller helt obefintliga driftstopp.

 • Fysiologiskt ofarligt, emissionfritt

  Klarar marknadens högst ställda miljökrav för golv. Avger inga ämnen som kan påverka luftkvaliteten. Fysiologiskt ofarligt och fritt från emissioner (VOC-fria).

 • Tål kraftig värme och sträng kyla

  Påverkas inte av temperaturväxlingar. Kan läggas vid temperaturer ner till -10 °C. Vissa produkter kan läggas vid -25 °C.

 • För både nyproduktion och renovering

  Även för större och mindre reparationer inom industri, handel och offentliga platser i allmänhet.

 • Lätt att reparera eller komplettera

  Om användningsområdet eller verksamheten ändras kan golvet enkelt lagas eller kompletteras med nytt ytskikt.

 • Kostnadseffektivt – hög kvalitet lönar sig

  Ett golv som tål högt slitage och kan rengöras oavsett ålder ger den bästa totalekonomin. Rengöringskostnaderna minskar då det går fort att göra rent ett Silikalgolv. När ett Silikalgolv är lagt så ligger det kvar, år efter år.

 • Stort utbud av färger

  Välj mellan enhetlig färg eller en mönstrad yta med färgad kvartssand eller färgade flingor.

Golvsystem - Teknisk Information & Kulörer

Silikal Dekor

Silikal Dekor är en beläggning med kvartssand som kan läggas i tjocklekar från 2 till 6 mm.
Info & Kulörer

Silikal SL

Silikal SL är en självutjämnande pigmenterad (enfärgad) beläggning som kan läggas med en tjocklek på 1-4 mm.
Info & Kulörer

Silikal Flakes

Silikal Flakes är ett dekorativt, slitstarkt och mångsidigt golv som läggs med en tjocklek på 2-4 mm.
Info & Kulörer

De bästa lösningarna kräver kunskap och erfarenhet, det kan vi på Industrigolv Hudiksvall erbjuda. När vi är på plats hos kunden för att analysera ett problem vet vi vad vi gör och kan hjälpa er att hitta den bästa lösningen utefter just era förutsättningar.